Cum sa alegi agentia

Cum sa alegi agentia

Cum sa alegi agentia

Cum sa alegi agentia de turism potrivita. Turismul modern este un fenomen, pe de o parte, deoarece a devenit masiv abia după cel de-al Doilea Război Mondial; pe de altă parte, turismul are rădăcini istorice adânci, deoarece călătoriile sunt cunoscute omenirii încă din cele mai vechi timpuri. Deja în antichitate, popoarele din Marea Mediterană aveau descrieri geografice care dădeau o idee generală a teritoriilor învecinate. Turismul este cunoașterea lumii, a culturilor altor țări, a cunoașterii de sine!

Cum călătoresc ei astăzi?

Acum merită să contactați orice agenție de turism și va fi oferită o vacanță pentru toate gusturile și nivelul de venit. Pentru a vă odihni grozav, este important să alegeți o companie „cu nume”. Clienții agențiilor de turism atunci când aleg o companie prețuiesc faima și experiența pe piață. O agenție de turism, de regulă, este angajată în organizarea vacanțelor VIP, selecția de tururi exclusive, asistență pentru obținerea vizelor și a pașapoartelor. Scopul principal al unei agenții bune este să te vadă fericit după vacanță!

Ce să cauți atunci când alegi o agenție de turism:

• Recomandările prietenilor tăi, recenziile pozitive ale turiștilor pe internet, intuiția și primele impresii atunci când comunici cu managerii agențiilor de turism.
• În hoteluri bune, de încredere, prețurile sunt stabile și nu tind să scadă. Costul cazării în aceeași cameră de hotel nu poate fi diferit într-o anumită zi de sosire, dacă acesta nu este un pachet de ultimă oră. Prin urmare, nu are sens să plătești mai mult pentru același lucru și poți alege în siguranță un preț mai mic dintre cele oferite de diferite agenții de turism.
• licență pentru turism internațional etc.

• Dacă aveți încredere în agenția de turism aleasă, puteți obține un acord și vouchere la aeroport înainte de plecare. Dacă aveți îndoieli – ridicați în avans și citiți cu atenție termenii turului și documentele companiei de turism. brosuri si alte produse care permit turistului sa aleaga conditiile care i se potrivesc din mai multe oferte.
• Agențiile de turism profesionale își trimit de obicei managerii în tururi informaționale în țările cu care au de-a face și au propriile materiale personale despre acea țară. Acestea pot fi fotografiile tale cu hoteluri și împrejurimile lor, hărți ale stațiunilor.

• Verificarea profesionalismului unui agent este uneori foarte simplă, doar puneți o întrebare despre ce este lângă hotelul care vi se oferă. Dacă obțineți un răspuns rapid și specific, atunci aceasta este agenția de care aveți nevoie. Ei bine, dacă în ochii interlocutorului, care tocmai a pictat „avantajele neîndoielnice” ale acestui hotel, vezi confuzie, te sfătuim să cauți o altă agenție. Unele dintre agențiile lor de turism provinciale se numesc cu mândrie operatori de turism, fără a avea nici cel mai mic motiv pentru asta. Cert este că turoperatorii sunt companii de renume, specializate în crearea de tururi. Astfel de companii au posibilitatea de a rezerva efectiv locuri în hoteluri, oferind clienților aproape toate serviciile posibile.

Agențiile bune sunt:

Agențiile de turism sunt angajate în vânzarea de excursii gata făcute. În același timp, o agenție de turism lucrează de obicei cu mai mulți tour-operatori deodată, la fel cum fiecare tour-operator vinde excursii către zeci sau chiar sute de agenții de turism simultan. Aceasta este o practică normală în lume. Așa interacționează operatorii de turism și agențiile de turism din întreaga lume.

Cu toate acestea, există și excepții. Unele firme reușesc să combine activitățile agenților de turism și ale operatorilor de turism. Dar repet că doar câteva dintre firme au dreptul să-și permită să fie numite tour-operatori.

După ce ne-am dat seama care este diferența dintre un operator de turism și o agenție de turism, realizând că cel mai probabil va trebui să te ocupi de aceasta din urmă, hai să ne dăm seama cum să alegem agenția de turism „potrivită” și să nu intrăm în mizerie, să ne întâlnim cu amatori, sau chiar escroci de-a dreptul.

În primul rând, încercați să alegeți o agenție de turism binecunoscută. Ai incomparabil mai multe sanse sa primesti servicii de calitate in aceasta. Deși, aceasta este departe de a fi o dogmă. Atenție la biroul companiei. Dacă personalul politicos nu vă oferă să stați pe un scaun confortabil, nu vă oferă o grămadă de broșuri, pe care, desigur, le puteți lua cu dvs. complet gratuit, este mai bine să căutați imediat altceva.

Acolo nu numai că vei primi cele de mai sus, dar vei fi tratat și cu o ceașcă de cafea. Gândiți-vă singur, dacă agenția economisește chiar și la cheltuielile de divertisment, este puțin probabil să aibă mijloacele pentru a garanta confortul și siguranța vacanței dumneavoastră.

În al doilea rând, atunci când planificați un tur, faceți o analiză comparativă a prețurilor. Încercați să sunați la numărul maxim de firme cu oferte potrivite și notați informațiile. Apoi analizați cu atenție cele colectate. Dacă este necesar, sunați înapoi și clarificați detaliile, nu vă fie teamă să pari intruziv – acesta este dreptul tău, mai ales că ești gata să plătești o sumă considerabilă pentru o vacanță.

Prețurile din diferite agenții pentru excursii similare pot varia foarte mult. Sarcina ta este să înțelegi ce a cauzat o astfel de diferență.
Adesea, diferența de preț se datorează reducerilor, de exemplu, reducerilor de sezon. Dar sunt situații mai dificile, de exemplu – calitatea hotelului. Regula „cu cât mai multe stele – cu atât mai bine” este valabilă pentru coniac, dar nu întotdeauna – pentru caracterizarea calității serviciilor oferite de hotel.

Dar regula – „cu cât mai multe stele – cu atât mai scump” funcționează întotdeauna. Înainte de a plăti, interesează-te de imaginea reală. În același timp, întreabă dacă hotelul este departe de mare. Cereți un ghid. Desigur, dacă ai nevoie.

Verificați condițiile asigurării și dacă aceasta este inclusă în prețul turului. Există multe cazuri în care lipsa unei asigurări executate corespunzător a dus la consecințe triste și uneori tragice. Asigurați-vă că aflați ce vaccinuri trebuie să faceți, mai ales dacă aveți de gând să cumpărați un tur exotic într-una dintre țările din sud.

Discutați în detaliu modul și calitatea alimentelor. Mulți oameni preferă mesele organizate pe tot parcursul zilei. În multe cazuri, nu este doar mai ieftin, ci și mai sigur, mai ales la tropice. Dar la majoritatea tururilor, doar micul dejun este inclus în preț și depinde de tine să decizi cum să mănânci pe loc. Asigurați-vă că întrebați agenția despre costul alimentelor din restaurantele locale, prețurile alimentelor și caracteristicile bucătăriei naționale.

Nu este deloc de prisos să întrebi ce achiziții și ce suveniruri este mai bine să cumperi în țara aleasă. Apropo, înainte de a face o achiziție, locuiește la țară măcar câteva zile și stabilește prețurile pentru a nu da peste un mărțișor scump și fără gust. Cumpărați numai atunci când ați avut timp să priviți cu atenție obiectele de artizanat și puteți determina calitatea acestora.

Mai multe informații despre Galtour Travel. Puteți alege un tur în două clicuri pe site-ul GaltourTravel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top