CELE MAI BUNE DESTINATII PENTRU VACANȚE CU FAMILIA LA MARE

CELE MAI BUNE DESTINATII

CELE MAI BUNE DESTINATII. Pentru unii vacanța cu cei mici sunt o adevărată provocare în timp ce pentru alții sunt concediile cele mai frumoase, pline de energie, zâmbete și multă voie bună. Dacă vă aflați în prima categorie și nu vă imaginați cum poate să fie o vacanță cu copiii una de poveste, probabil nu ați ales destinația potrivită sau nu ați ținut cont de câteva criterii importante:

  • Alegeți o plajă cu nisip fin și fără prea multe scoici;
  • Intrarea în apă trebuie să fie cât mai lentă;
  • Marea să fie calmă, caldă,  limpede și nu prea adâncă;
  • Plaja să nu fie nici prea aglomerată dar nici prea pustie;
  • La destinație sau în apropiere să existe locuri de joacă amenajate, parcuri de distracție, parcuri de aventură, grădini zoologice și alte locuri interesante pentru copii;
  • Posibilitatea de a închiria bărci pentru a face plimbări pe mare, a vizita insule, golfuri, peșteri, a admira delfinii, a face snoorkeling etc.

Iată și o selecție a câtorva destinații pentru o vacanță cu copii în Europa care corespund criteriilor mai sus enumerate. 

Bulgaria să știți că are mai multe plaje premiate cu Blue Flag (Steagul Albastru) care pe lângă plajele late și lungi, curate și cu nisip fin, apa caldă mai sunt amenajate și cu o mulțime de parcuri tematice, aqua parcuri și zone de distracție pentru copii. Astfel puteți alege dintre plajele Nisipurile de Aur, Nessebar, Sozopol, Pomorie, Sunny Beach ș.a. 

La fel litoralul Bulgariei are suficiente castele, muzee și parcuri pe care să le vizitați cu cei mici astfel având parte de lecții de istorie interactive: Castelul Reginei Maria (Balcic), Ruinile Amfiteatrului, Moara de vânt din Nessebar, Insula Sfânta Anastasia (lângă Sozopol) fiind singura insulă locuită de pe coasta bulgarească a Mării Negre care găzduiește în prezent câteva pensiuni, un muzeu, un loc de luat masa și un far.

Spania se regăsește în topul vacanțelor cu copii așa cum are o ofertă deosebit de bogată în acest sens. Puteți petrece o zi întreagă la parcurile tematice de aici și tot o să vă pară puțin. Indiferent ce regiune, ce oraș sau plajă veți alege nu veți avea timp să vă plictisiți. 

Tossa de Mar în Costa Brava, are o plajă grozavă cu nisip maro auriu ce formează un golf. Vizavi, puteți vizita un castel impozant cât și ruinele romane, rezervații naturale. 

De fapt, Costa Brava are cele mai multe stațiuni specializate pentru vacanțele cu familii cu copii, așa cum temperaturile sunt cele mai confortabile și nu urcă peste +25, deci fără riscul de a face insolații. Iar locurile de distracție sunt de poveste: parc cu fluturi, parcuri acvatice, muzeul păpușilor, parc de aventură, grădină botanică ș.a.

Aceiași atmosferă o veți găsi și în Costa Dorada care, de asemenea, este o „Mecca” pentru vacanțele cu cei mici.

Croația deține frumoase plaje cu nisip și pietriș care oferă diverse activități de divertisment pentru copii. Duće, Stanići, Pisak, Marušići și Omiš  sunt doar unele dintre stațiunile superbe în care puteți petrece vacanța cu cei mici. Pentru copii sunt deosebit de interesante „Serile piraterești” din Omiš, în timpul cărora vor putea naviga cu pirații pe râul Cetina sau se vor putea bucura de spectacole și jocuri cu pirați.

Pe insula Rajska, veți găsi o mulțime de activități pentru copii, mare caldă și de mică adâncime, precum și umbra naturală a pădurilor de pini ceea ce va face vacanța și mai plăcută așa cum nu veți avea bătăi de cap cu insolațiile.

Portugalia pentru familii este ideală. Mai ales dacă alegeți Algarve. Fie că sunt pasionați de animăluțe, de aventură, de înot sau sunt mici exploratori, Algarve va fi paradisul copiilor și pentru cei mari și pentru cei mici.

Plajele sale incredibile, vremea formidabilă aproape anul împrejur, forme de relief spectaculoase și multitudinea de activități interesante vă vor garanta cea mai minunată vacanță.

Zoomarine – parcul tematic marin are atât de multe de oferit, încât va fi greu să vă convingeți copiii să plece. 

Castelul Castro Marim, Lagos Zoo, Aqualand și o excursie cu barca cu vizitarea peșterilor sunt neapărat de experimentat.

Franța. Nu numai că aveți vreme și peisaje grozave pe Riviera Franceză din sudul Franței, dar aveți și răsfăț la alegere când vine vorba de plaje potrivite pentru familii. De la St Tropez la Grimaud, coasta este plină de golfuri și plaje încântătoare. Dacă vă plac vacanțele ce îmbină atât plaja cât și explorarea orașelor, Marsilia este destinația potrivită! Este cel de-al doilea oraș ca mărime din Franța, iar plajele Prado sunt accesibile din centrul orașului si potrivite pentru familiile cu copii. 

Pentru cei mici, uneori cea mai bună distracție este plaja. Nu e nimic mai interesant decât jucatul în nisip sau bălăcitul în apă. De-a lungul Coastei de Azur aveți de unde să alegeți ceva pe gustul fiecăruia. În Monaco aveți plajă cu pietriș mic, în Nisa cu pietre mari, în Antibes și Cannes cu nisip, iar în St Tropez cu nisip foarte fin. 

Litoralul francez vă va bucura cu multe locuri de distracții așa ca aquaparcuri, muzee oceanografice, parcuri de distracție.

Acum pregătiți-vă crema SPF, pălăriile, costumele de baie și să înceapă vacanța.

P.S. Aveți grijă să nu uitați copilașii acasă!

Rezerva Tour ~ Despre Galtour Travel

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top