10 feluri principale ale Bucătăriei românești: ce ar trebui să încerce un turist

Bucataria romaneasca

Bucataria romaneasca este una dintre cele mai subestimate din lume. Totuși, ca și țara însăși, despre ea se vorbește puțin, dar nu îi lasă pe turiști indiferenți. Supe bogate, cârnați roz la grătar, gustări suculente din legume, brânzeturi neobișnuite și produse de patiserie uluitoare – București, Brașov sau merită Galati, vizitate. Vă vom spune ce să încercați pentru un turist în România din mâncare. Am întocmit o listă cu nume, fotografii și descrieri ale mâncărurilor locale.

Ciorbă

Bucataria romaneasca
Toate supele groase din bucătăria românească se numesc ciorba. Vin din carne de vita, pui, peste, cu chiftele sau carnati – intotdeauna grasi, parfumati, satiosi. Cel mai popular preparat din aceasta categorie este Ciorba De Burta. În România, supa se gătește nu doar în restaurante pentru turiști – localnicii o fac pentru prânz și pentru ei înșiși. Când supa este aproape gata, bucătarul o umple cu un amestec de smântână groasă cu ouă și suc de lămâie. Ciorba devine mai fragedă, picanta, vâscoasa. În România, supa trebuie gustată cu smântână, dressing tradițional de usturoi, și ierburi proaspete. Ciorbă de burta la Dunarea Catering

Tochitură

Principalele feluri de mâncare ale bucătăriei românești sunt variații delicioase pe tema cărnii. Tochitură ardelenească de tochitură ardelenească va atrage cunoscătorii de mâncăruri picante din carne de porc. Pregatim cartofi prăjiți, cârnați, afumati slănină și cuburi de carne în ulei care sfârâie. Apoi le punem la foc mic într-un sos de roșii cu vin, usturoi și condimente parfumate. Carnea trebuie servită cu mamoliga foarte gros și ouă prăjite aerisite. Compania clasică pentru tochitura este vinul roșu românesc.

Mititei

Cea mai populară mâncare de stradă din România este mititei na gratar. Întotdeauna ies suculenti, deoarece sunt făcute din vițel și miel cu adaos de condimente. Din condimente, românii pun usturoi, cimbru, ienibahar și sare. În timpul prăjirii cârnaților, în aer urcă o aromă fantastică de condimente și carne. Cumpără câteva bucăți, încearcă cu bere românească. În București și pe malul Dunarii la Galati, magazinele de mâncare stradală vând mititei în pită crocantă sau pâine pita cu rondele de ceapă suculente, felii de legume și un sos de mustar.

Sarmale

La cina in Romania, trebuie neaparat sa mananci o specialitate cu orez si carne tocata – pretul acestora nu depaseste de obicei 20 de lei pentru o portie. Umplutura apetisantă este învelită într-o frunză de varză sau de vita. Aperitivul este suculent, fraged și satisfăcător. Această mâncare națională din România ar trebui încercată alături de o garnitură de mamaliga. Varza calita, legumele proaspete și câțiva ardei iuti sunt complementul perfect pentru o cină clasică. Nu mai puțin bune sunt sarmalele cu smântână locală, unt auriu și ierburi tocate. Este imposibil să te oprești!

Frigărui 

Mâncarea de stradă din România, care este foarte iubită de turiști. În București sau Galati, preparatul poate fi comandat în restaurantele locale. Shish-kebab-urile romanesti sunt facute din bucati alese de vita, porc, miel sau pui. Se obișnuiește să le alternăm cu slănină, cârnați afumati, ciuperci, roșii vrac, ardei dulci și ceapă suculentă. Legumele și carnea se hrănesc reciproc cu sucuri. Usturoiul, rozmarinul, cimbru și alte mirodenii adaugă picant preparatului. Vegetarienii din România sunt sfătuiți să încerce frigărui vinete kebab de legume cu ciuperci. Prețurile la kebab-urile locale încep de la 16 lei pentru o porție de aproximativ 250 de grame.

Pastrama

Regele bucătăriei naționale de stradă a României este plăcut atât de turiști, cât și de localnici. Pastrama este un deliciu din carne de vita care se marina, se afuma, se asezoneaza generos cu piper si se usuca. În restaurante, comandă aperitive cu pastrama, iar în magazinele cu alimente stradale, nu uitați să încercați sandwich pastrami. O chiflă crocantă, legume proaspete, castraveți murați, brânză românească topită, două tipuri de pastramă (afumată și prăjită până devine crocantă), o omletă pufoasă și un sos uluitor – o combinație fantastică. Prețurile la astfel de mâncare în România încep de la 5 lei pentru cel mai simplu sandviș și de obicei nu depășesc 35 lei pentru cel mai intens. Încearcă, cidru sau bere, revino pentru mai mult!

Bulz

Acest fel de mâncare poate fi consumat doar în România – nu este popular în afara țării. Bulz – mamaliga aurie de mărimea unei portocale. Înăuntru se află o umplutură apetisantă de carne, ciuperci sau brânză vâscoasă topită. Coaja este făcută din ciupercă: este crocantă la exterior și moale la interior. Terciul de porumb tradițional este amestecat cu brânză românească – rezultă ceva ca aluatul pentru plăcinte. Compania clasică pentru bulf este smântâna, castravetele murați crocant, ardeiul iute, carnea de porc și ouăle prăjite.

Salată de icre

Un aperitiv popular in Romania pe care il puteti incerca in hoteluri la micul dejun sau il puteti comanda intr-un restaurant bucatarie nationala. Preparatul este preparat din icre stiuca, crap sau alt pește. Se amestecă cu pesmet, ulei vegetal, suc de lămâie și ceapă. Este a gustare devuroasa, care poate fi întins pe o chiflă proaspătă de dimineață. In Romania poti cumpara o gustare chiar si intr-un supermarket, este foarte populara.

Salată de vinete

Felurile principale românești nu sunt doar carne. Încercați acest aperitiv de vinete coapte. Se Foloseste a legumelor fara coaja, coapte la cuptor sau la gratar. Se bat, se amesteca cu zeama de lamaie si ienibahar. O salată de viheti este asezonată cu ulei vegetal sau maioneză. Aperitivul trebuie încercat cu ceapă suculentă, roșii proaspete, ardei la grătar. Și, de asemenea, cu brânză românească prăjită sau proaspătă: brânză din burduf, cascaval sau telemea. Nu uitați de painea de casa sau chifla proaspătă – deliciul gastronomic este garantat.

Papanași

Cei cu poftă de dulce din România ar trebui neapărat să mănânce câteva papanashi cu gem dulce acrisor dejun. Acestea sunt gogoși delicioase, pufoase, cu umplutură cu brânză suculentă. Produsele de patiserie tradiționale românești sunt servite într-un sos delicios de smântână cu gem dulce-acrișor. Oportie de papanashi este format din 2 gogosi. Orificiul unei gogoși moale este umplut cu gem cu fructe de pădure. Iar deasupra se acoperă cu o gogoașă în miniatură sub formă de minge. Desertul se servește fierbinte – se topește în gură, iar recenziile turiștilor despre produsele de patiserie românești sunt excepțional de entuziaste. Trebuie să încercați dacă vă plac dulciurile.

Alte articole

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top