Relaxare la Majorka

Relaxare la Majorka

Relaxare la Majorka

Relaxare la Majorka. Mallorca este una dintre cele mai democratice și ospitaliere insule de pe planetă. Nu întâmplător, vacanțele în Mallorca sunt alese atât de membrii răsfățați ai familiei regale, cât și de căutătorii de aventuri romantice. Nu degeaba petrecăreții pasionați, turiștii cu copii și cuplurile în vârstă zboară spre Mallorca. Mallorca este prietenoasă și cu cei care nu își pot imagina vacanța fără un program de excursii.

Insula a mituit mulți politicieni cunoscuți, sportivi, actori, artiști, modele de modă și, împreună cu aceștia, milioane de simpli cunoscători ai naturii. Păduri rezervate de conifere, care se întind pe stâncile stâncoase din centrul insulei, vârfuri muntoase, falnice maiestuoase în vest și plaje cu nisip alb care se întind de-a lungul întregii coaste cu multe restaurante și magazine. Toate acestea sunt o Mallorca uimitoare care poate oferi o vacanță minunată absolut tuturor. Principalul lucru este să nu ratați alegerea stațiunii.

Daca pleci in vacanta in Mallorca, citeste cu atentie toate ofertele. Nu uitați că fiecare stațiune din Mallorca este o lume separată cu caracter, obiceiuri și caracteristici proprii.

Odihna clasică

Vă puteți bucura în Playa de Palma. Această stațiune va deschide porțile către lumea plajelor albe de zăpadă, a hotelurilor excelente, a infrastructurii dezvoltate. În Playa de Palma, aproape nimeni nu va duce lipsă de centre comerciale și de divertisment, baruri, restaurante. Aici fiecare va găsi o vacanță pe placul său. Sporturi nautice, iahturi, locuri de joacă pentru copii – Playa de Palma are de toate. De altfel, stațiunea Can Pastilla, situată alături, va atrage și iubitorii unei vacanțe distractive și variate.

Dacă nu vă deranjează o întâlnire întâmplătoare cu compatrioții, atunci Magaluf este cu siguranță stațiunea dvs., care este deosebit de populară printre turiști. Magaluf are de toate pentru o vacanta minunata atat pentru tineri cat si pentru cupluri. Are plaje minunate, baruri grozave, restaurante grozave și viață de noapte. Iar dacă îți place să mergi cu karturi, să joci golf, să te distrezi pe toboganele de apă, atunci pregătește-te, în Magaluf te poți bucura la maximum de activitățile tale preferate.

Alături de un rege, sau relaxare în stil grandios

Este grozav să huiduiești, totuși, este mai bine fără copii, poți în stațiunea Cala Major. Hoteluri la modă, vile luxoase, restaurante scumpe vă stau la dispoziție. Totuși, se pare că au uitat de copiii de aici: Cala Major practic nu este destinată recreerii copiilor. Pe de altă parte, puteți închide ochii la acest mic defect, puteți să vă distrați singur copilul, dar să locuiți alături de familia regelui spaniol Juan Carlos I, pentru că în orașul Cala Mayor se află Marivent. Se află Palatul, care este reședința permanentă de vară a familiei regale. Apropo, membrii unei familii nobile vizitează Mallorca în fiecare an, în august.

Un alt resort de lux este Illetas.

Poate că este potrivit pentru turiștii de toate categoriile și, în principal, pentru cei care preferă un sejur liniștit și confortabil. Singurul dezavantaj, dacă pot să spun așa, este coasta căptușită cu platforme de beton. Deși pentru turiștii deosebit de capricioși din Illetas există o plajă municipală cu nisip fin bine echipată.

Puerto Polensa

O altă stațiune de prestigiu, care a fost mult timp apreciată de reprezentanții boemiei mondiale. Stațiunea Puerto Polensa este cunoscută pe scară largă pentru atracțiile naturale situate în ea: Golful San Vicens și plaja Formentor, situate pe peninsula cu același nume.

Mallorca pentru turisti cu copii

Turiștii cu copii sunt sfătuiți să meargă pe coasta de est a insulei Mallorca – în orașul Cala d’Or. Caracteristica principală și avantajul incontestabil al Cala d’Or față de alte stațiuni este prezența golfurilor confortabile cu plaje cu nisip fin, protejate de o pădure de pini de vânt și de soarele nemilos. În plus, orașul Cala d’Or însuși, cu casele sale pictate în culoarea tradițională albă a Mediteranei, este un loc uimitor de frumos și confortabil în Mallorca.

Frumoasa Alcudia merită o atenție specială. Această stațiune este un loc grozav pentru familiile cu copii. Și totul pentru că în Alcudia marea este caldă și puțin adâncă, iar în oraș însuși totul este asigurat pentru micii turiști. De exemplu, mergând la Alcudia cu un copil, nu trebuie să iei cu tine un cărucior, pentru că îl poți închiria cu ușurință. În plus, Alcudia are multe locuri istorice care sunt interesante de vizitat pentru familii.

De asemenea, iti este asigurata o minunata vacanta in familie in statiunea Santa Ponsa. Avantajele evidente ale Santa Ponsa sunt o plajă frumoasă cu steag albastru și liniștea pe timp de noapte, care nu poate decât să atragă părinții grijulii.

Mallorca pentru pasionații de sporturi nautice

În Mallorca, aproape fiecare stațiune nu este contrariată să ofere oaspeților săi să se scufunde în mare cu echipament de scuba sau să prindă un val pe o placă. Cu toate acestea, trebuie menționat că centrul recunoscut de scufundări și windsurfing este Alcudia. Astfel, aceasta statiune este perfecta nu doar pentru o vacanta in familie, ci si pentru o vacanta minunata pentru iubitorii de sporturi nautice.

Apropo, iubitorilor de lumea subacvatică le va plăcea cu siguranță Santa Ponsa, deoarece acest oraș minunat are un club de scufundări.

Tineret Mallorca

Atenția tinerilor, în majoritate germani, olandezi și britanici, este atrasă de o stațiune ieftină numită Arenal. Hotelurile din Arenali nu depășesc în mare parte trei stele. Barurile și restaurantele, din care orașul nu lipsește, sunt mereu primitoare și salută companii zgomotoase și vesele. Poate că Arenal este o descoperire profitabilă pentru tineri, deoarece alte stațiuni din Mallorca vor cere o taxă semnificativ mai mare pentru o astfel de vacanță.

Pentru luna de miere, stațiunea Cala d’Or este perfectă. Deși, cel mai probabil, doi tineri îndrăgostiți din Mallorca vor fi la fel de buni peste tot.
Odihnă liniștită, calmă și măsurată
Pentru iubitorii unei vacanțe la plajă măsurată, stațiunea Palma Nova cu cele trei plaje superbe cu nisip alb este perfectă. De asemenea, o vacanță liniștită și relaxantă poate fi găsită în Paguera, o stațiune situată în partea de sud-vest a insulei Mallorca. Apropo, dacă ești un romantic și un admirator al naturii, atunci Paguera, bineînțeles, ar trebui să îți placă și ție.

Tur Mallorca

Odată ajuns în Mallorca, asigurați-vă că vă faceți timp pentru a explora atracțiile acestei insule uimitoare. Pentru a avea timp să vedeți totul, apelați la serviciile birourilor de turism, care vă vor oferi cu plăcere o selecție largă de tururi atât pe jos, cât și cu autobuzul. Și dacă aveți suficient timp, atunci este mai bine să vă plimbați pe străzile străvechi ale orașelor antice pe cont propriu, să mergeți spre interior cu o mașină închiriată sau o bicicletă închiriată.

Poate că merită să începeți un tur de vizitare a orașului Mallorca din capitala sa, din orașul Palma de Mallorca. Acest oraș, fondat pe vremea Imperiului Roman, va apărea înaintea voastră în toată gloria sa. Cartierele sale antice cu labirinturi de străzi înguste sunt atracții în sine care nu pot fi ignorate. Celebra cetate Belver și catedrala gotică uimitor de frumoasă merită o atenție specială a turiștilor din Palma de Mallorca.

În timp ce vă aflați în Mallorca, nu uitați să vizitați orașul medieval Alcudia, situat în apropiere de stațiunea cu același nume. Ruinele cetății din secolul al XIII-lea care înconjurau cândva orașul sunt un monument istoric valoros. Există, de asemenea, principala atracție a orașului Alcudia – Biserica San Jaume. Ruinele vechiului oraș roman Pollentia merită o atenție deosebită. În plus, este imposibil să nu menționăm Parcul Natural Albufera, care se află pe teritoriul Alcudia, care este un adevărat refugiu pentru câteva sute de specii de păsări.

De asemenea, merită vizitate și alte atracții naturale ale insulei, de exemplu, Parcul Natural Galatzo, Rezervația Națională Cabrera, Peștera Del Drac, precum și plantațiile de migdale și măslini uimitor de frumoase vechi de secole. În timp ce vă aflați în Mallorca, nu uitați să vizitați pitorescul Cap Formentor.

În nord-estul insulei, la o altitudine de 150 m deasupra nivelului mării, după ce au pregătit un concert colorat de muzică clasică, peșterile Arta își așteaptă vizitatorii. Și în Valldemosa, turiștii sunt întotdeauna bineveniți în vechea moșie din La Granja.
Evenimente în Mallorca.


Majoritatea sărbătorilor și evenimentelor strălucitoare din Mallorca cad în vârful sezonului turistic. Luptele cu tauri au loc în Palma de Mallorca din iulie până în septembrie. În august, orașul Cala d’Or găzduiește un eveniment de o săptămână dedicat sărbătorii patronului mării. Un impresionant foc de artificii pentru a marca sfârșitul acestei festivități luminează cerul de deasupra Mallorca în fiecare 15 august.

În august-septembrie, celebra regata de vele de prestigiu pentru Cupa Regelui „Copa del Rey” are loc în largul coastei Mallorca.

Mai multe informații despre Galtour Travel. Puteți alege un tur în două clicuri pe site-ul GaltourTravel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top