Relaxare la Cairo

Relaxare la Cairo

Relaxare la Cairo

Relaxare la Cairo. Cairo nu este doar capitala Egiptului, ci și cel mai mare oraș din Africa. Se pare că în această metropolă zgomotoasă au existat întotdeauna multe nu numai monumente istorice, ci și turiști – excursiile în Egipt sunt întotdeauna populare.

Cum să ajungi la Cairo

Aeroportul Internațional Cairo este situat la doar 20 km nord-est de metropolă. În centrul orașului se poate ajunge cu autobuzul sau taxiul. Tururi cu autobuzul spre Cairo sunt organizate și din alte stațiuni din Egipt.

Sărbători în Cairo

Cairo este un oraș al divertismentului. Zgomotos și agitat, atrage turiștii către restaurantele tradiționale, magazinele de fructe și patiserie și cafenelele moderne în stil european.

Pentru un gust al orașului, nu vă mulțumiți doar cu cafea și ceai turcesc – asigurați-vă că încercați ora de hibiscus rece sau fierbinte, suc de trestie de zahăr și suc de tamarind. Iarna, bucurați-vă de sakhleb local, o băutură specială din lapte.

Există hoteluri în Cairo pentru toate gusturile și bugetul – trebuie doar să vă alegeți numărul de fericire dintre luminile de seară, terasamente luxoase, bazaruri zgomotoase și zgârie-nori impresionante.

Ce să vezi în Cairo și împrejurimi

Cairo este o adevărată bucată de paradis pentru cei cărora le place să facă fotografii pe fundalul obiectivelor turistice. Moscheile sultanului Hassan, Amr, Ibn Tulun și al-Azhar, mausoleul lui Ash-Shafi’i, moscheea, mausoleul și madraza sultanului Kalaun – toate acestea și multe alte moschei și case devin un loc de văzut pentru mulți turiști.

Asigurați-vă că luați masa la restaurantul de la ultimul etaj al Turnului TV din Cairo. Aici, toți chelnerii sunt îmbrăcați în costume de faraon.

Giza este cea mai vestică și cea mai turistică zonă din Cairo. Aici maiestuosul Sfinx și cele mai faimoase piramide din lume au tăcut de sute de ani.

Aruncă o privire la muzeele din Cairo: copte, militare, poștale și feroviare și altele. Vizitați Muzeul Egiptean din Cairo și Piața Tahrir de mai multe ori – pentru a nu vă pierde în abundența de exponate și informații. Nu ratați șansa de a atinge istoria în sala mumiilor faraonilor.

Ce altceva de făcut în Cairo:

  • apreciați o narghilea într-o cafenea din Cairo;
  • vizitați unul dintre cele mai vechi bazar Khan al-Khalili și cumpărați un suvenir;
  • pentru a afla ce este sortarea deșeurilor în Cairo – pentru a vizita „Orașul scavengers” de la periferia capitalei, pentru a evalua amploarea unei afaceri de familie profitabile.

Mai multe informații despre Galtour Travel. Puteți alege un tur în două clicuri pe site-ul GaltourTravel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top