Relaxare în Vietnam

Relaxare în Vietnam

Relaxare în Vietnam

Relaxare in Vietnam. Vietnamul este o țară neobișnuită pentru un turist rus să se relaxeze, deosebit de atractivă pentru clima și frumusețea naturii, liniștea și liniștea asiatică și, în același timp, o infrastructură turistică în curs de dezvoltare dinamică. O atenție deosebită trebuie acordată direcției culinare a turismului – bucătăria locală este unică, neobișnuită în gust și atrage adevărați gurmanzi din întreaga lume.

În această țară există, de asemenea, obiective turistice arhitecturale – temple antice frumoase, și hoteluri confortabile, cu un nivel ridicat de servicii (un rol semnificativ este jucat de mentalitatea din Asia de Est – reținere, politețe și ospitalitate). Principalul dezavantaj al odihnei în Vietnam poate fi numit distanța și, în acest sens, un zbor scump. Cu toate acestea, acest lucru se amortizează cu prețuri foarte mici pentru hoteluri, cazare și divertisment.

Informații generale despre Vietnam

Capitala este Hanoi;
timp în Vietnam: Romana + 4 ore;
religia principală este budismul;
limba oficială este vietnameza, chineza este comună, precum și franceza și engleza;
monedă – dong (VND), cu toate acestea, dolari SUA sunt acceptați peste tot, un dolar este egal cu aproape 22,5 mii VND.

Vedere a capitalei Vietnamului – Hanoi.

Regimul de vize în Vietnam

Pentru turiștii români, o viză vietnameză nu este necesară dacă șederea este planificată să nu depășească 15 zile, ceea ce este suficient pentru o călătorie turistică regulată. Cu toate acestea, în cazul în care planurile de ședere să fie mai lungi, este posibil să se elibereze o viză pentru 1,3 sau 6 luni, singur sau multiplu. În orice caz, un pașaport străin valabil este necesar pentru a călători în Vietnam.

O viză poate fi eliberată pe unele aeroporturi din Vietnam după sosire, cu toate acestea, trebuie să aveți o serie de documente cu dvs., pe care este mai bine să cereți să le pregătiți în compania de turism. Pentru o calatorie relaxata, o viza poate fi eliberata cu ajutorul agentiei de turism in avans.

Transport in Vietnam

Există un transport urban bine dezvoltat numai în orașele mari, există, de asemenea, ricșe neobișnuite pentru biciclete, precum și taxiuri de oraș care funcționează pe un metru cu prețuri accesibile. Ambuteiajele sunt frecvente în orașele vietnameze.

Între orașe pentru distanțe lungi este mai bine să vă deplasați cu zboruri sau pe calea ferată. De asemenea, este posibil să închiriați o mașină cu un șofer, o motocicletă sau o bicicletă.

Trafic pe străzile orașelor vietnameze – ambuteiaje și trafic aproape haotic.

Reglementări vamale

Se recomandă declararea electronicelor importate, astfel încât să nu trebuiască să plătiți taxe la plecare. De asemenea, este logic să păstrați toate chitanțele pentru achizițiile făcute în vacanță. Este posibil să se exporte obiecte de artă, meșteșuguri, antichități numai cu înregistrare documentară.

Fără a plăti taxe pe teritoriul Vietnamului, puteți importa nu mai mult de 400 de țigări (până la 500 g de tutun), până la 2 litri de alcool cu o rezistență mai mică de 22 de grade și până la un litru și jumătate de băuturi mai puternice, până la 3 litri de bere pe adult, nu mai mult de 5 kg de ceai și 3 kg de cafea.

Principalele statiuni si atractii din Vietnam

Cel mai bine este să începeți o călătorie în Vietnam din capitala sa – Hanoi. Orașul este interesant pentru amestecul său de cultură orientală și modernitate. Mai ales demne de remarcat sunt piețele din Hanoi, care în sine sunt deja un punct de reper al zonei.

Hanoi este capitala culturii din Vietnam, există multe temple antice, muzee, mausolee.

Templul literaturii din capitala Vietnamului

Un oraș stațiune foarte dinamic în curs de dezvoltare și modern de Ha Long. Este construit pe un baraj artificial, plajele sunt, de asemenea, nisipoase artificiale, dar apa este foarte caldă și stațiunea este atractivă pentru o vacanță pe plajă. Nu există scufundări aici, cu toate acestea, de-a lungul coastei există o mulțime de cluburi, restaurante, hoteluri – tot ce aveți nevoie pentru divertisment complet în timpul vacanțelor.

Vedere din Ha Long Bay din Vietnam

Stațiunea Nya Trang este capitala pe plajă a țării, cu o infrastructură confortabilă de plajă și peisaje uimitor de frumoase.

Plaje celebre din Nha Trang

Phan Thiet este, de asemenea, una dintre cele mai populare stațiuni de plajă, un oraș frumos și liniștit, ideal pentru familii.

Plajele din Phan Thiet Resort

Dalat este o stațiune cu un climat unic și este renumit pentru peisajele sale uimitoare, vegetație, precum și podgoriile vinului național vietnamez „Dalat”.

Dalat este o statiune cu o abundenta de peisaje si natura bogata.

În Vietnam, este popular printre turiștii noștri să organizeze o ceremonie de nunta pe fundalul naturii unice și arhitectura țării. Chiar și în această țară există scufundări foarte ieftine, iar peisajele subacvatice sunt foarte frumoase și diverse.

Sfaturi și avertismente pentru turiștii din Vietnam

  • Este necesar să se odihnească în Vietnam în timpul sezonului uscat, de obicei din decembrie până în aprilie. Cele mai ploioase luni sunt iulie și august, în această perioadă stațiunile sunt reci și umede;
  • Vietnam este una dintre cele mai sigure țări din regiune, dar escrocii stradali și hoții de buzunare sunt foarte des întâlniți;
  • Turiștii trebuie să fie atenți în alimentația lor, în special în primele trei zile, în timp ce corpul se aclimatizează și se obișnuiește cu bucătăria locală. De asemenea, nu trebuie să cumpărați mâncare din mâinile dvs. pe stradă, puteți folosi doar apă îmbuteliată pentru băut, nu de la robinet, cu excepția hotelurilor de înaltă clasă în care apa potabilă este furnizată la robinet, așa cum este indicat de un semn special. Gheața pentru băuturi poate fi comandată și numai în orașe mari și hoteluri – în sate pot îngheța apa obișnuită dintr-un râu sau alt rezervor local.
  • Se recomanda vaccinarea impotriva hepatitei A si a tifoidei inainte de calatorie;
  • Este indicat să luați cu dvs. insecticide – clima este favorabilă pentru un număr mare de țânțari și muschi.

Mai multe informații despre Galtour Travel. Puteți alege un tur în două clicuri pe site-ul GaltourTravel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top