Relaxare în Thailanda

RELAXARE ÎN THAILANDA

Relaxare în Thailanda

RELAXARE ÎN THAILANDA Regatul Thailandei a fost mult timp una dintre cele mai populare destinații turistice din Asia de Sud-Est. Atât condițiile climatice, cât și o infrastructură turistică foarte dezvoltată joacă în favoarea acestui lucru. Indiferent de tipul de vacanta pe care il preferi, agentia de turism va putea alege un tur care sa raspunda pe deplin preferintelor tale.

Deci, iubitorii de excursii vor dori templele din Thailanda – Templul marelui Buddha din Pattaya, Templul lui Buddha de Smarald, Templul Adevărului, Palatul Regal din Bangkok și multe altele. Pentru a alege cel mai interesant tur poate ajuta, în special, specialiștii agenției de turism Elki-Palma din Voronej.

O generație mai tânără de turiști va fi cu siguranță interesată de cluburile și petrecerile de plajă, pentru care stațiunile din Thailanda sunt renumite. Unele statiuni sunt, de asemenea, perfecte pentru turistii care prefera o vacanta de familie.

Principalele statiuni din Thailanda

Principalele stațiuni din Thailanda, care sunt la mare căutare, includ:

Pattaya
Phuket
Koh Samui
Bangkok

Pattaya este considerată cea mai activă stațiune din Thailanda, unde turiștilor li se oferă o mulțime de baruri, restaurante, discoteci și spectacole pentru toate gusturile.

Vedere la plaja Pattaya

Phuket este una dintre cele mai populare destinații turistice din Thailanda. În funcție de orașul ales, această insulă poate fi potrivită atât pentru vacanțele în familie, cât și pentru așa-zișii „petrecărați”. Vederile pitorești, plajele curate și apele azurii sunt o trăsătură caracteristică a insulei.

Plajele din Phuket

Koh Samui este atractiv pentru natura sa neatinsă. Până în secolul al XX-lea, insula nu a avut contacte frecvente cu continentul, motiv pentru care natura insulei și-a păstrat aspectul aproape original. Împreună cu confortul unei infrastructuri turistice dezvoltate, insula devine un loc ideal pentru iubitorii unei vacanțe liniștite la plajă și a naturii pitorești.

Koh Samui

Bangkok este capitala Thailandei. Este un oraș imens, plin de viață, cu zgârie-nori, plin de trafic intens și viață de noapte vibrantă. Mulți turiști sunt speriați de Bangkok, dar este de remarcat faptul că orașul nu este doar centrul administrativ al țării, ci și capitala culturală și spirituală. Orașul este format din mai multe cartiere unde turiștii pot vizita piețe pline de viață, palate și temple magnifice, mall-uri, cartiere de afaceri de lux și complexe turistice. Bangkok este, de asemenea, o destinație populară de vacanță pentru turiștii ruși.

Vedere la Bangkok pe timp de noapte

Sfaturi pentru turiști – ce trebuie să știți atunci când planificați o vacanță în Thailanda

Ce nu ar trebui să facă turiștii în Thailanda

Ca în orice altă țară din Asia de Est, în Thailanda cu mari emoții se referă la altare, imaginea lui Buddha, temple, membri ai familiei regale. Prin urmare, turiștii nu ar trebui să glumească despre familia regală și să respecte toate locurile religioase. La intrarea în templul sau casa thailandeză, este necesar să vă scoateți pantofii.

În plus, thailandezii absolut nu tolerează familiaritatea, manifestarea publică deschisă a sentimentelor, mângâierile pe umăr, conversațiile emoționale puternice. Lipsa de respect este îndreptată a unui obiect sau a unei persoane cu un picior.

Nu este permisă exportul imaginilor lui Buddha din țară (cu excepția suvenirurilor mici și medalioanelor), lingouri de aur, pietre prețioase, antichități. Pentru transportul drogurilor, legislația țării prevede o răspundere extrem de strictă, până la pedeapsa cu moartea.

Precauții pentru turiștii care călătoresc în Thailanda.

În Thailanda, ca și în Egipt, nu trebuie să beți apă de la robinet. Se recomandă achiziționarea de apă îmbuteliată – din fericire, apa din Thailanda nu este scumpă.

Mergând în vacanță în Thailanda, luați în considerare aclimatizarea corpului. Să ajungi de la Rusia rece la un climat cald, iar din primele zile abuzând de restul pe plajă, riști să te îmbolnăvești și să-ți strici vacanța. Este mai bine să treceți treptat la bronzarea activă.

În Thailanda, traficul din stânga – amintiți-vă acest lucru și aveți grijă dacă intenționați să închiriați o mașină.

În temple, nu ar trebui să stai în așa fel încât picioarele să arate spre imaginea lui Buddha. De asemenea, în cazul comunicării cu călugării, merită să ne amintim că nu se pot atinge de femei.

Dacă ați achiziționat bijuterii în Thailanda, asigurați-vă că pentru a lua certificatul corespunzător de la magazin. Acest lucru vă va salva de la posibile probleme la vamă, deoarece exportul de bijuterii din Thailanda este interzis.

Când călătoriți în Thailanda, este necesar să aveți asigurare medicală.

O viză nu este necesară atunci când vizitează Thailanda.

Thailandezilor le place să primească sfaturi peste tot – nu numai în hoteluri și restaurante, ci și în magazine.

Nu este foarte recomandat să lăsați lucrurile nesupravegheate, mai ales în locurile aglomerate. Aveți grijă cu lucrurile și pungile – unde turismul înflorește, hoții de buzunare și alți intruși se simt grozav.

Unul dintre templele din Thailanda

Informații generale despre Thailanda

Moneda Thailandei

Moneda Thailandei este bahtul thailandez (THB). Pentru 1 euro, puteți cumpăra aproximativ 37,18 THB (tarifele sunt date din 04 iulie 2022).

Timpul și limba în Thailanda

Timpul din Thailanda este cu 4 ore înainte de ora din România. Limba este thailandeză, dar în stațiuni puteți comunica cu ușurință cu personalul și rezidenții în engleză.

Magazinele din Thailanda funcționează în cea mai mare parte 12 ore pe zi, dar agențiile guvernamentale lucrează până la aproximativ 16:30 cu o pauză de masă.

Transport si comunicatii

În ceea ce privește transportul în Thailanda, este destul de posibil să îl folosiți în timp ce vă relaxați. Infrastructura de transport este destul de dezvoltată, tariful relativ mic. Pe autobuzele interne, este destul de posibil să ajungeți rapid și ieftin la orice destinație.

Este demn de remarcat faptul că efectuarea unui apel de la un telefon public este probabil mai ieftin decât apelul dintr-o cameră de hotel.

Închiriere de mașini în Thailanda

Închirierea unei mașini este ieftină, dar pentru turiștii români acest tip de transport este complicat de traficul din stânga, blocajele de trafic, indicatoarele în thailandeză și engleză. Traficul în Thailanda ia unele noțiuni de bază utilizate pentru a, așa că, dacă nu aveți suficientă experiență de conducere, acesta va fi mai ușor pentru a ajunge acolo cu transportul public. În cazul în care vă decideți în continuare să închiriați o mașină, asigurați-vă că vehiculul este acoperit cu asigurare.

Trafic rutier în Thailanda

Reglementări vamale

Fiecare turist are dreptul de a aduce în Thailanda cel mult 200 de țigări și 1 litru de băutură alcoolică.

Ambasada Romaniei in Thailanda

Abordare: 20/1, Soi Rajakhru, Phaholyothin Soi 5 PhaholBangkok 10400 yothin Road, Phayathai. Telefon 00 66 2 6171551. Email romembkk@ksc.th.com
Fax 00 66 2 6171113

Mai multe informații despre Galtour Travel. Puteți alege un tur în două clicuri pe site-ul GaltourTravel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top