Relaxare în Sri Lanka

Relaxare în Sri Lanka

Relaxare în Sri Lanka

Relaxare în Sri Lanka. Visând la o vacanță relaxantă, înconjurat de natură curată și de o abundență de monumente culturale valoroase, puteți pleca în siguranță în vacanță în Sri Lanka. O insulă uimitoare din Oceanul Indian este mărginită pe toate părțile de plaje cu mici hoteluri de coastă. Păduri verzi, plantații de ceai, floră unică, puțin afectată de progresul tehnologic. Celebritatea istorică a insulei și istoria sa bogată atrag, de asemenea, fanii excursiilor de vizitare a obiectivelor turistice. Singurul dezavantaj semnificativ este îndepărtarea stațiunii, ceea ce o face destul de grea pentru bugetul de vacanță.

Informații generale despre Sri Lanka

Сapitala – Colombo;
Timp – Romana + 2,5 ore;
Majoritatea locuitorilor mărturisesc budism, există și hinduși, musulmani și creștini;
Limbile oficiale sunt sinhaleze și tamil;
Moneda – rupia din Sri Lanka (LKR), aproximativ 1 euro 376 LKR.

Unul dintre hotelurile din capitala Sri Lanka Colombo

Regimul de vize în Sri Lanka

Este necesară o viză pentru a vizita Sri Lanka. Prin Internet, este posibil să obțineți o viză electronică fără documente suplimentare. Puteți obține un astfel de document atunci când călătoriți în scop turistic, călătorie de afaceri și în caz de tranzit. O astfel de viză vă permite să rămâneți în țară până la 30 de zile, iar acest drept trebuie folosit în cel mult 3 luni de la primire.
De asemenea, puteți obține o viză turistică regulată pe cont propriu sau printr-o agenție de turism. În acest caz, este mai bine să contactați specialiști, deoarece sunt necesare documente specifice.

Transport în Sri Lanka

Transportul public de pe insulă include autobuze și trenuri.
Puteți închiria o mașină în Colombo, capitala țării, dar trebuie să vă amintiți că în Sri Lanka se circulă pe stânga. Telefon puteți apela un taxi cu un contor, o alternativă la un astfel de taxi este un scuter cu motor cu 3 roți cu remorcă, care se numește „taxiul popular”.

Vedere asupra orașului – Colombo, Sri Lanka.

Reglementări vamale

Există restricții asupra cantității de băuturi alcoolice și parfumuri importate, este interzis importul de țigări fără taxe vamale. Pentru exportul de pietre prețioase, articole de fildeș, monede de colecție, este necesar un permis special.

Principalele stațiuni din Sri Lanka

Insula Sri Lanka are plaje frumoase, care sunt pe bună dreptate considerate una dintre cele mai bune din lume în ceea ce privește frumusețea și confortul. Plajele scafandrilor sunt atrase în special de frumusețea recifelor de corali și a diverselor creaturi vii. Dar o trăsătură caracteristică a scufundărilor în această țară este oportunitatea de a înota printre stâncile subacvatice și navele scufundate. Cele mai bune plaje din tara sunt Bentota, Unavantuna, Mirissa.

Plaja Bentota

Pe lângă plaje, Sri Lanka este foarte bogată în atracții interesante. De exemplu, Anuradhapura este un oraș antic ruinat din junglă. Sau orașul Polonnaruwa, plin de atracții, dintre care principalul este faimosul templu de piatră al lui Gall Vihara.

Orașul antic Anuradhapura

Excursiile la plantațiile de ceai cu o degustare indispensabilă de ceai local vor fi interesante pentru turiști. La urma urmei, una dintre mândria insulei este cultivarea și exportul în întreaga lume a acestei băuturi populare.

Plantații de ceai din Sri Lanka

Iubitorilor de activități în aer liber li se pot oferi terenuri de golf minunate, create conform standardelor internaționale, și există posibilitatea de a face un curs individual sau de grup. Și pentru recreere extremă, coborârea de-a lungul unui râu de munte este ideală.

Rafting pe un râu de munte în Sri Lanka

Sfaturi și precauții pentru turiști atunci când se relaxează în Sri Lanka

  • nu există vaccinări obligatorii atunci când vizitați țara, dar merită să ne gândim la prevenirea malariei atunci când vă plimbați prin pădurile locale;
  • în ceea ce privește orice țară asiatică caldă, există o regulă invariabilă de a utiliza apa numai din producția fabricii, spălați-vă bine mâinile și produsele, coaja fructelor de pe piele;
  • este necesar să se respecte anumite reguli atunci când vizitează temple – femeile nu ar trebui să aibă fuste scurte și umeri deschiși, bărbații nu ar trebui să poarte pantaloni scurți (este necesar să poarte pantaloni);
  • templele nu pot fi introduse în pantofi;
  • nu poți întoarce spatele statuilor lui Buddha;
  • o nenorocire separată a Sri Lankăi sunt peste tot maimuțe care se înghesuie, care nu se tem deloc de oameni și pot smulge obiecte direct din mâinile lor, în special mâncare, pot stârni o pungă, se pot urca și pot face o mizerie în cameră;
  • atunci când planificați o călătorie, trebuie să ne amintim că vara în țară sezonul ploios, care durează până în octombrie.

Mai multe informații despre Galtour Travel. Puteți alege un tur în două clicuri pe site-ul GaltourTravel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top