Relaxare în Republica Dominicană

relaxare în Republica Dominicană

relaxare în Republica Dominicană

relaxare în Republica Dominicană. Republica Dominicană este cu adevărat un paradis insular de vise frumoase și filme, un adevărat colț de climă ideală, plaje curate și spațioase, peisaje frumoase, unde vă puteți petrece vacanța de vis fără costuri vertiginoase. Republica Dominicană oferă turiștilor să se relaxeze și să se relaxeze pe plaje, ideea principală a vacanței este adevărata lenevie, savurând cocktail-uri pe coastă, clima aici este blândă, fără căldură excesivă, apa foarte curată, localnicii sunt veseli si prietenosi.

De ce altceva are nevoie o persoană urbană pentru a lua o pauză de la viața gri de zi cu zi a mega-orașelor zgomotoase? Poți veni în Republica Dominicană atât cu prietenii, cât și cu întreaga familie, iar tururile de nuntă sunt deosebit de populare printre iubitorii de ceremonii exotice și de experiențe neobișnuite.

Informații generale despre Republica Dominicană

capitala este Santo Domingo;
timp – Moscova minus 7 ore;
marea majoritate a populatiei este catolica, libertatea de alegere a religiei este garantata de constitutie;
limba – spaniola;
moneda – peso dominican (DOP), într-un peso 100 centavos. Există aproximativ 45 de pesos dominicani într-un dolar american.

Arhitectura din Santo Domingo

Regimul de vize în Republica Dominicană

Pentru călătorii români de mai puțin de 30 de zile, nu este necesară viza. Cu toate acestea, intrarea necesită un pașaport străin valabil și un card turistic, care pot fi obținute de la agenția dumneavoastră de turism.

Legatura de transport

Autobuze confortabile cu aer condiționat, precum și microbuze mici circulă între orașele stațiuni ale republicii. În orașe se dezvoltă și transportul în comun – autobuze și așa-numitele „taxii colective”. Taxiurile se pot rezerva la hotel, cu tarife fixe pentru anumite distante. Când utilizați serviciile șoferilor privați, este mai bine să negociați prețul înainte de călătorie.
Există multe organizații internaționale de închiriere de mașini în Republica Dominicană, dar costul serviciilor lor este destul de mare. Cultura de conducere în rândul populației locale este foarte scăzută, așa că ar trebui să fiți atenți la drum dacă tot decideți să conduceți.

Stradă pietonală din Santo Domingo

Reglementări vamale

În Republica Dominicană, există restricții obișnuite de practică internațională privind importul fără taxe vamale de alcool și produse din tutun, iar importul de cafea este, de asemenea, limitat. Există interdicții privind importul de produse agricole, restricții asupra anumitor tipuri de medicamente.

Principalele stațiuni din Republica Dominicană

Republica Dominicană este, în primul rând, o vacanță la plajă „minciună”; în ceea ce privește excursiile, țara are puțin de oferit. Excepție este capitala sa – Santa Domingo, unde se pot vedea diverse palate, fortărețe și fortărețe, muzee dedicate lui Columb, un mausoleu cu rămășițele sale, un muzeu cu un parc subacvatic.

plaje dominicane

Este interesant să vizitați muzeul tutunului din Santiago și fabricile de tutun, un târg agricol lunar, un tur educațional despre cultivarea și prelucrarea cacaoului.

Unul dintre forturile de pe coasta Republicii Dominicane

Țara este renumită pentru carnavalurile sale distractive și pentru festivalurile și competițiile tematice.

Carnaval în Santo Domingo, Republica Dominicană

În ceea ce privește odihna hotelieră, există diverse hoteluri în republică, atât bugetare, cât și scumpe, de regulă, toate funcționează pe o bază all-inclusive și se caracterizează prin servicii și confort de înaltă clasă. Cel mai faimos și popular oraș stațiune Punta Cana, construit în principal cu hoteluri de 5 stele și ideal pentru familii. În apropiere există trei parcuri cu floră și faună colorată unică.

Plaja Punta Cana din Republica Dominicană

Sfaturi și avertismente pentru turiștii din Republica Dominicană

 • ferește-te să bei apă de la robinet și nu trebuie să te speli pe dinți și să te speli pe față;
 • respectați igiena și spălați bine legumele și fructele;
 • ferește-te de escrocii valutar, nu schimbă valută pe stradă „cu mâinile”;
 • are sens să iei cu tine un set de medicamente simple – antipiretice, pentru afecțiuni intestinale, deoarece medicamentele se vând aici, în principal pe bază de rețetă;
 • atunci când planificați o vacanță, amintiți-vă de sezonul ploios, care începe în mai și durează până în septembrie;
 • nu ratați ocazia de a cumpăra suveniruri unice de meșteșuguri locale de la piețele locale, de a gusta din bucătăria națională, precum și de a gusta rom și cafea locală.

Puțin se pot spune despre vacanțele în Republica Dominicană, totuși, țara chiar are ceva de văzut și, cel mai important, există cum să vă relaxați în pace și bună dispoziție. Și puteți alege turul perfect pentru orice buget într-o agenție de turism cu experiență.

Relaxare în India

Relaxare în India

Relaxare în India. India este o țară exotică atrăgătoare, cu o istorie bogată, o cultură și obiceiuri unice, cândva o colonie britanică prosperă, iar astăzi este un stat în dezvoltare dinamică, care câștigă din ce în ce mai multă influență pe scena mondială. India este o țară deschisă turiștilor din diferite părți ale lumii, este imposibil să descrii numărul total de atracții și trasee turistice, poți veni în India de la an la an și descoperi tot timpul ceva nou.

Și plajele indiene sunt unele dintre cele mai luxoase din lume și există o abundență atât de hoteluri de lux, cât și de apartamente foarte bugetare. Mulți turiști le place să vină în țară, așa cum se spune, „sălbatici”, care desigur pot fi pline de necazuri legate de condițiile de viață, de îngrijire medicală, precum și de cheltuieli neprevăzute. Când vorbiți despre India, trebuie să vă planificați din timp ceea ce cumpărați pentru a evita situațiile neplăcute și să vă organizați vacanța printr-o agenție de turism cu experiență.

Informații generale despre India

Capitala – Delhi
timp – ora Moscovei +2,5 ore;
religie: aproximativ 80% profesează hinduism, a doua religie ca mărime este islamul;
două limbi oficiale – hindi și engleză;
valută – rupia indiană (INR), este interzisă plata cu orice altă monedă. Curs de schimb aproximativ: dolar american = 65 INR.

Memorial în Delhi, India

Regimul de vize în India

Cel mai simplu mod de a obține o viză este să o solicitați la agenția de turism de la care este achiziționat biletul. Acest lucru va elimina problema pregătirii documentelor și va economisi timp. Cu toate acestea, este, de asemenea, posibil să solicitați în mod independent o viză prin Centrele de solicitare a vizei.

Când călătoriți în Goa, puteți solicita un permis de ședere temporară pentru o perioadă de cel mult 15 zile. Mai mult, este imposibil să obții o astfel de permisiune pe cont propriu, doar printr-o agenție de turism pentru un grup.

O viză se eliberează pentru 1-6 luni, dar poate fi eliberată pentru o perioadă mai lungă, nu poate fi prelungită, poate fi cu intrare unică și cu intrare multiplă. Când solicitați o viză pentru mai mult de 1 an, trebuie să atașați un certificat de absență a infecției cu HIV.

Vedere de noapte din Mumbai, India

Legatura de transport

Puteți ajunge în orașele indiene cu zborul din Moscova, precum și dintr-un număr de orașe din alte țări prin zboruri indirecte. În India însăși, puteți călători și cu avionul, care va fi cel mai rapid, precum și cu trenul (unde există mașini speciale cu aer condiționat).

India are o rețea de autobuze bine dezvoltată. Pentru călătorii scurte, puteți apela la ricșele auto sau la ricșele cu bicicleta, ci mai degrabă ca o aventură exotică decât un mijloc de transport obișnuit. În India, există șoferi de taxi foarte pricepuți care se străduiesc să câștige bani din lipsa de experiență a turiștilor – trebuie să fiți de acord cu prețul în avans, nu vă permiteți să luați colegi de călători și să ajungeți la costuri.

Se poate inchiria o masina, dar trebuie sa tineti cont de calitatea si aglomeratia drumurilor, pe alocuri de lipsa marcajelor si indicatoarelor, circulatia pe stanga si ambuteiajele. Poate că o opțiune bună ar fi să închiriezi o mașină cu șofer sau să închiriezi o motocicletă sau un scuter.

Reglementări vamale

India, ca orice țară din est, are restricții la importul de alcool și produse din tutun. Există, de asemenea, interdicții privind exportul de articole realizate din piei și piei de animale rare, lingouri de argint și aur, plante, bijuterii peste o anumită cantitate și antichități care au peste 100 de ani. Când transportați droguri peste graniță, trebuie să vă familiarizați cu medicamentele interzise la import.

Principalele stațiuni din India

Cele mai populare stațiuni de plajă sunt Goa și Kerala. De asemenea, o stațiune mare și luxoasă din Mumbai, plină de divertisment modern și un loc de odihnă pentru tinerii nobili europeni și bogați locali.

Goa este foarte diferită de stațiunile din restul Indiei, are peste 40 de plaje și este împărțită în 2 părți – partea de sud cu hoteluri scumpe și nordul contrastant de ieftin, cu multe sate în care turiștii sunt localizați pentru o taxă relativ mică. În stațiuni sunt mulți turiști ruși, în cafenele și hoteluri mulți au stăpânit limba rusă.

Plajele sunt libere, dar șezlongurile sunt alocate cafenelelor și restaurantelor, iar pe ele vă puteți întinde gratuit doar făcând o comandă la unitatea de cazare. Vă puteți diversifica vacanța la plajă cu excursii în orașe antice, temple, o excursie interesantă la peșterile Pandava, unde se păstrează inscripții din secolul al VII-lea. Și în orașul-port Vasco da Gama există o zonă de divertisment deosebită „pentru adulți”, similară cu faimosul „cartier roșu”.

Plaje celebre din Goa

Statul Kerala este situat în sudul țării și este un paradis al florei tropicale, al plajelor albe, al pădurilor verzi și al munților frumoși. Aici sunt o mulțime de turiști ruși, se găsește un hotel pentru orice gust și buget, statul este unul dintre cele mai pașnice, unde religii și viziuni diferite coexistă pașnic.

Peisaje din Kerala, India

În ceea ce privește programele de excursii, cele mai cunoscute dintre orașele din Triunghiul de Aur, planul de vizită include orașe cu monumente arhitecturale unice și muzee din Agra, Jaipur, Delhi.

Fort Roșu, Agra, India

Sfaturi și precauții pentru turiştii din India

 • atunci când planificați o vacanță, trebuie luat în considerare faptul că de la sfârșitul lunii iunie până în octombrie în India sezonul ploios;
  este necesar să aveți grijă de schimbul unei sume suficiente de monedă în avans, deoarece nu există foarte multe case de schimb valutar și funcționează în weekend;
 • pentru a vă proteja de furt, nu trebuie să lăsați obiecte de valoare, telefoane, portofele la vedere, ci să le depozitați în pungi închise sau în seif;
 • este important să respectați cu atenție igiena, să nu beți apă crudă și să nu vă implicați în legumele crude. Ca în orice țară din sud, europeanul este în pericol de infecții intestinale neobișnuite;
 • nu puteți intra în temple cu pantofi, așa că trebuie să pregătiți un set de șosete sau huse de pantofi pentru a vizita astfel de xcursii;
 • este necesar să respectați îmbrăcămintea modestă, în special pentru femei, atunci când vă plimbați prin orașele Indiei, mai ales când vizitați monumente religioase. Nici măcar bărbații nu sunt sfătuiți să poarte pantaloni scurți în astfel de călătorii, femeile ar trebui să își acopere umerii și să nu poarte fuste scurte.

Este greu de descris toată varietatea de stațiuni și atracții din India, țara este cu adevărat bogată în toate sensurile și va oferi o experiență de neuitat atât iubitorilor de vacanțe de lux, cât și călătorilor cu un buget modest.

Mai multe informații despre Galtour Travel. Puteți alege un tur în două clicuri pe site-ul GaltourTravel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top