Relaxare în India

Relaxare în India

Relaxare în India

Relaxare în India. India este o țară exotică atrăgătoare, cu o istorie bogată, o cultură și obiceiuri unice, cândva o colonie britanică prosperă, iar astăzi este un stat în dezvoltare dinamică, care câștigă din ce în ce mai multă influență pe scena mondială. India este o țară deschisă turiștilor din diferite părți ale lumii, este imposibil să descrii numărul total de atracții și trasee turistice, poți veni în India de la an la an și descoperi tot timpul ceva nou.

Și plajele indiene sunt unele dintre cele mai luxoase din lume și există o abundență atât de hoteluri de lux, cât și de apartamente foarte bugetare. Mulți turiști le place să vină în țară, așa cum se spune, „sălbatici”, care desigur pot fi pline de necazuri legate de condițiile de viață, de îngrijire medicală, precum și de cheltuieli neprevăzute. Când vorbiți despre India, trebuie să vă planificați din timp ceea ce cumpărați pentru a evita situațiile neplăcute și să vă organizați vacanța printr-o agenție de turism cu experiență.

Informații generale despre India

Capitala – Delhi
timp – ora Moscovei +2,5 ore;
religie: aproximativ 80% profesează hinduism, a doua religie ca mărime este islamul;
două limbi oficiale – hindi și engleză;
valută – rupia indiană (INR), este interzisă plata cu orice altă monedă. Curs de schimb aproximativ: dolar american = 65 INR.

Memorial în Delhi, India

Regimul de vize în India

Cel mai simplu mod de a obține o viză este să o solicitați la agenția de turism de la care este achiziționat biletul. Acest lucru va elimina problema pregătirii documentelor și va economisi timp. Cu toate acestea, este, de asemenea, posibil să solicitați în mod independent o viză prin Centrele de solicitare a vizei.

Când călătoriți în Goa, puteți solicita un permis de ședere temporară pentru o perioadă de cel mult 15 zile. Mai mult, este imposibil să obții o astfel de permisiune pe cont propriu, doar printr-o agenție de turism pentru un grup.

O viză se eliberează pentru 1-6 luni, dar poate fi eliberată pentru o perioadă mai lungă, nu poate fi prelungită, poate fi cu intrare unică și cu intrare multiplă. Când solicitați o viză pentru mai mult de 1 an, trebuie să atașați un certificat de absență a infecției cu HIV.

Vedere de noapte din Mumbai, India

Legatura de transport

Puteți ajunge în orașele indiene cu zborul din Moscova, precum și dintr-un număr de orașe din alte țări prin zboruri indirecte. În India însăși, puteți călători și cu avionul, care va fi cel mai rapid, precum și cu trenul (unde există mașini speciale cu aer condiționat).

India are o rețea de autobuze bine dezvoltată. Pentru călătorii scurte, puteți apela la ricșele auto sau la ricșele cu bicicleta, ci mai degrabă ca o aventură exotică decât un mijloc de transport obișnuit. În India, există șoferi de taxi foarte pricepuți care se străduiesc să câștige bani din lipsa de experiență a turiștilor – trebuie să fiți de acord cu prețul în avans, nu vă permiteți să luați colegi de călători și să ajungeți la costuri.

Se poate inchiria o masina, dar trebuie sa tineti cont de calitatea si aglomeratia drumurilor, pe alocuri de lipsa marcajelor si indicatoarelor, circulatia pe stanga si ambuteiajele. Poate că o opțiune bună ar fi să închiriezi o mașină cu șofer sau să închiriezi o motocicletă sau un scuter.

Reglementări vamale

India, ca orice țară din est, are restricții la importul de alcool și produse din tutun. Există, de asemenea, interdicții privind exportul de articole realizate din piei și piei de animale rare, lingouri de argint și aur, plante, bijuterii peste o anumită cantitate și antichități care au peste 100 de ani. Când transportați droguri peste graniță, trebuie să vă familiarizați cu medicamentele interzise la import.

Principalele stațiuni din India

Cele mai populare stațiuni de plajă sunt Goa și Kerala. De asemenea, o stațiune mare și luxoasă din Mumbai, plină de divertisment modern și un loc de odihnă pentru tinerii nobili europeni și bogați locali.

Goa este foarte diferită de stațiunile din restul Indiei, are peste 40 de plaje și este împărțită în 2 părți – partea de sud cu hoteluri scumpe și nordul contrastant de ieftin, cu multe sate în care turiștii sunt localizați pentru o taxă relativ mică. În stațiuni sunt mulți turiști ruși, în cafenele și hoteluri mulți au stăpânit limba rusă.

Plajele sunt libere, dar șezlongurile sunt alocate cafenelelor și restaurantelor, iar pe ele vă puteți întinde gratuit doar făcând o comandă la unitatea de cazare. Vă puteți diversifica vacanța la plajă cu excursii în orașe antice, temple, o excursie interesantă la peșterile Pandava, unde se păstrează inscripții din secolul al VII-lea. Și în orașul-port Vasco da Gama există o zonă de divertisment deosebită „pentru adulți”, similară cu faimosul „cartier roșu”.

Plaje celebre din Goa

Statul Kerala este situat în sudul țării și este un paradis al florei tropicale, al plajelor albe, al pădurilor verzi și al munților frumoși. Aici sunt o mulțime de turiști ruși, se găsește un hotel pentru orice gust și buget, statul este unul dintre cele mai pașnice, unde religii și viziuni diferite coexistă pașnic.

Peisaje din Kerala, India

În ceea ce privește programele de excursii, cele mai cunoscute dintre orașele din Triunghiul de Aur, planul de vizită include orașe cu monumente arhitecturale unice și muzee din Agra, Jaipur, Delhi.

Fort Roșu, Agra, India

Sfaturi și precauții pentru turiştii din India

  • atunci când planificați o vacanță, trebuie luat în considerare faptul că de la sfârșitul lunii iunie până în octombrie în India sezonul ploios;
    este necesar să aveți grijă de schimbul unei sume suficiente de monedă în avans, deoarece nu există foarte multe case de schimb valutar și funcționează în weekend;
  • pentru a vă proteja de furt, nu trebuie să lăsați obiecte de valoare, telefoane, portofele la vedere, ci să le depozitați în pungi închise sau în seif;
  • este important să respectați cu atenție igiena, să nu beți apă crudă și să nu vă implicați în legumele crude. Ca în orice țară din sud, europeanul este în pericol de infecții intestinale neobișnuite;
  • nu puteți intra în temple cu pantofi, așa că trebuie să pregătiți un set de șosete sau huse de pantofi pentru a vizita astfel de xcursii;
  • este necesar să respectați îmbrăcămintea modestă, în special pentru femei, atunci când vă plimbați prin orașele Indiei, mai ales când vizitați monumente religioase. Nici măcar bărbații nu sunt sfătuiți să poarte pantaloni scurți în astfel de călătorii, femeile ar trebui să își acopere umerii și să nu poarte fuste scurte.

Este greu de descris toată varietatea de stațiuni și atracții din India, țara este cu adevărat bogată în toate sensurile și va oferi o experiență de neuitat atât iubitorilor de vacanțe de lux, cât și călătorilor cu un buget modest.

Mai multe informații despre Galtour Travel. Puteți alege un tur în două clicuri pe site-ul GaltourTravel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top