Relaxare în Egipt

Relaxare în Egipt

Relaxare în Egipt

Relaxare în Egipt. Egiptul este locul de naștere al celei mai vechi civilizații de pe planeta noastră, o țară care a păstrat cu grijă monumente unice de cultură și arhitectură, fără îndoială, va fi întotdeauna cel mai popular centru de atracție pentru turiștii din întreaga lume. Recent, din cauza situației politice, Egiptul se confruntă cu o scădere a fluxului turistic, mulți călători, în special familiile cu copii, se tem pentru siguranța lor în vacanță și încearcă să aleagă alte rute.

Cu toate acestea, cu organizarea competentă a recreerii cu ajutorul specialiștilor din industria turismului, astfel de riscuri sunt reduse la zero, experiența acumulată vă permite să evitați situațiile neplăcute în timpul vacanței. Egiptul este o țară foarte prietenoasă pentru turiști, în ciuda tradițiilor stricte, străinii sunt iubiți și respectați aici și încearcă să facă totul pentru a-i face să vină din nou și din nou. Mai mult, odihna aici este foarte bugetară și accesibilă pentru călătorul rus mediu.

Informații generale despre Egipt

Capitala este Cairo;
timpul este cu o oră în urma Moscovei;
marea majoritate a populației mărturisește islamul, există un număr mic de creștini;
limba este araba, in orasele statiuni se vorbeste putin engleza si franceza;
moneda – lira egipteana, intr-o lira 100 de piastri (monede). Un dolar american este puțin mai puțin de 8 lire egiptene.

Vedere a capitalei Egiptului – Cairo

Regimul de vize în Egipt

Pentru a vizita Egiptul este necesară viza, care, însă, poate fi obținută cu ușurință direct la aeroport după sosire (în funcție de disponibilitatea documentelor necesare). Nu este necesară viza atunci când vizitați stațiunea Sharm El Sheikh, situată în Peninsula Sinai. La sosire, turistul primește o ștampilă specială gratuită, care îi permite să rămână în peninsulă cel mult două săptămâni.

Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți că, cu acest design, un turist nu va putea vizita piramidele de renume mondial și alte atracții situate pe teritoriul principal al Egiptului. O încălcare a regimului de vize este strict pedepsită de legile egiptene. Prin urmare, este foarte recomandat atunci când planificați o călătorie să căutați ajutor de la o companie de turism care va selecta și pregăti documentele de călătorie necesare.

Transport si comunicatii

Puteți ajunge în Egipt cu avionul dintr-un număr de orașe majore din Rusia. Este posibil să călătoriți între orașele stațiuni cu microbuze mici, în orașele în sine puteți lua un taxi, cu toate acestea, este destul de scump și ar trebui să vă înțelegeți din timp asupra prețului.

Egiptul este renumit pentru nerespectarea larg răspândită a regulilor de circulație și a siguranței traficului, așa că trebuie să folosiți o mașină închiriată cu mare grijă, să vă asigurați că aveți asigurare și să nu mergeți la dealeri auto dubioase.

Plajele din Sharm El Sheikh

Reglementări vamale

Turiștii trebuie să rețină că exportul de corali, scoici de mare, antichități, plante și organisme vii găsite pe țărm este interzis din Egipt. Încălcarea acestor reguli atrage o amendă decentă.

Ar trebui să fii atent și la drogurile importate, importul de droguri se pedepsește cu moartea. Nu puteți purta cu dvs. mai mult de 200 de țigări, iar pentru persoanele peste 20 de ani – nu mai mult de 1 litru de alcool.

Este necesar să se declare echipamente electronice, camere video, în pașaport se pun marcaje corespunzătoare, altfel pot fi confiscate la plecare.

Principalele stațiuni ale Egiptului

Stațiunile Egiptului sunt situate pe coasta Mării Roșii (Hurghada, Sharm el-Sheikh) și a Mării Mediterane (Alexandria).

Alexandria este renumită pentru plajele sale magnifice cu nisip, clima este blândă și plăcută pentru relaxare.

Plaja orașului Alexandria

Hurghada are și plaje bune, există zone de corali în cantitate mică, dar mai ales nisipoase sunt nu doar plajele, ci și fundul mării. Plajele sunt alocate hotelurilor, se poate alege pentru un buget diferit, exista si plaje publice destul de bune.

Plaja stațiunii Hurghada

Sharm el-Sheikh este o stațiune populară bine-cunoscută printre compatrioții noștri. Hotelurile sunt dotate cu toată infrastructura necesară pentru o vacanță „leneșă”, totuși, plajele sunt în mare parte coral, înotul fără pantofi speciali este dificil. Cu toate acestea, aceasta are avantajele sale – vederi uimitoare la mare subacvatice pentru cei cărora le place să admire frumusețile naturii.

Și, desigur, atunci când călătorești în Egipt, nu te poți limita exclusiv la o vacanță la plajă și nu te uiți la piramidele renumite în lume, templele antice, nu vizitezi muzee și nu te plimbi pe străzile orașelor vechi. Este, de asemenea, o excursie ideală pentru pasionații de scufundări: Marea Roșie are una dintre cele mai frumoase priveliști ale lumii subacvatice.

Lumea subacvatică a Mării Roșii

Sfaturi și precauții pentru turiștii care călătoresc în Egipt

  • este necesar să se respecte tradițiile musulmane, în special codul vestimentar al femeilor atunci când călătoresc în afara hotelului – expunerea excesivă a părților corpului poate duce la probleme și neînțelegeri din partea populației locale;
  • nu se recomandă schimbarea valutei „de mână”;
  • trebuie sa ai grija la lucrurile atat la hotel cat si pe strada, mai ales in piete – furtul este foarte frecvent;
  • Apa de la robinet nu trebuie consumată, este mai bine să cumpărați apă potabilă în sticle sigilate. Este mai bine să folosiți o astfel de apă chiar și pentru spălatul pe dinți;
    ste nevoie de prudență cu bucătăria locală – mănâncă mai bine fie la hotel, fie la restaurante și cafenele recomandate cu un istoric dovedit;
  • La un moment dat, a fost o situație tensionată cu rechinii în Marea Roșie, recent astfel de pericole nefiind sesizate, totuși, se recomandă respectarea recomandărilor de siguranță și respectarea semnalelor serviciilor speciale de pe plaje;
  • se recomandă să cumpărați excursii nu pe stradă, ci de la reprezentanții oficiali ai agențiilor de turism.

În ciuda unor caracteristici ale unei vacanțe în Egipt, călătoria va fi fără îndoială de neuitat dacă ai încredere în profesioniști și studiezi din timp informații despre posibilele dificultăți în călătorie.

Mai multe informații despre Galtour Travel. Puteți alege un tur în două clicuri pe site-ul GaltourTravel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top