Relaxare în Cuba

relaxare în Cuba

relaxare în Cuba

Relaxare în Cuba. Cuba este cea mai populară și mai atractivă stațiune pentru turiștii din diverse țări, cu turiști peste veniturile medii. În ciuda ideologiei comunismului și a mentalității revoluționare (sau poate datorită atât de neobișnuit a insulei Libertății), în fiecare an mulțimi de turiști vin aici pentru a se relaxa pe plajele frumoase, a se bucura de cele mai frumoase peisaje și a simți savoarea și spiritul local. istoria luptei și a revoluțiilor.

De fapt, localnicii sunt foarte prietenoși și simpatici cu turiștii. Iar nivelul scăzut de trai de pe insulă nu împiedică restul să fie destul de scump. Pentru turiștii ruși, desigur, un zbor lung și schimbarea fusurilor orare sunt incomode. Cu toate acestea, stațiunea este populară în rândul familiilor și printre aventurierii singuratici și pentru oamenii de toate vârstele.

Informații generale despre Cuba

Capitala este Havana;
Timp – cu 7 ore mai puțin decât Romana;
Majoritatea populației este catolică;
Limba – spaniola;
Moneda – peso cubanez, convertit doar in zonele turistice.

Havana, capitala Cubei

Regimul de vize în Cuba

Când călătoriți pentru mai puțin de 30 de zile, nu este necesară viza, trebuie doar să aveți un pașaport străin. Dacă călătoria este mai lungă, atunci puteți solicita o viză pentru șase luni prin consulat sau agenție de turism.

Legatura de transport

Rețeaua de transport din țară este foarte slab dezvoltată. Autobuzele au un nivel de confort foarte scăzut, șoferii de taxi sunt de obicei în mașini foarte vechi de securitate redusă. Cel mai bine este ca turiștii să folosească serviciile unor taxiuri speciale care pot fi apelate la hotel. Există și autobuze turistice speciale care circulă ici și colo.

Nu este greu să închiriezi o mașină, drumurile din Cuba sunt gratuite, calitatea lor pe străzile centrale este tolerabilă.

Reglementări vamale

Există restricții privind importul fără taxe vamale de tutun, alcool, parfumuri și electronice. Este interzisă exportul de animale, unele produse, valori istorice și culturale, inclusiv cărți de asemenea valoare, antichități, scoici, metale prețioase.

Principalele stațiuni din Cuba

Cuba este un loc grozav pentru scufundări; aici s-au păstrat frumuseți naturale curate, neatinse de civilizație. Toate plajele insulei sunt gratuite, principalul centru turistic al insulei este Varadero cu faimoasele sale plaje, care sunt printre cele mai bune din lume. Există parcuri naturale frumoase, un delfinarium, iahturi, terenuri de golf, discoteci și cluburi.

Una dintre cele mai populare plaje din Cuba este plaja Varadero.

A doua cea mai populară stațiune este Holguin, unde se află celebra Coastă de Smarald, recife de corali frumoase și un fund unic al mării. Aici vin și pasionații de pescuit sportiv.

Celebra „Coasta de Smarald” din Cuba

Santa Maria del Mar este o mică stațiune de lângă Havana. Este atractiv prin faptul că o vacanță relaxantă la mare poate fi alternată cu divertisment metropolitan activ.

Plaja Santa Maria del Mar din Cuba.

Pe lângă plajele din Cuba, există un număr suficient de atracții culturale, muzee interesante, oportunități de recreere neobișnuite, multe rezervații naturale frumoase, un sat indian, o pepinieră de crocodili și multe alte locuri interesante de vizitat.

Arhitectura cubaneză

Sfaturi și precauții pentru turiștii din Cuba

atunci când cumpărați produse din piele de crocodil în piețe și nu în magazine, trebuie să vă amintiți că vânzătorii de pe piață nu eliberează o licență de export, iar la părăsirea țării, vameșii vor confisca produsul dacă îl găsesc;
este mai profitabil sa mergi in tara cu euro, pentru ca se schimba dolari la puncte speciale cu un comision dezavantajos;
obiectele valoroase sunt cel mai bine depozitate într-un seif;
se recomandă să bei doar apă îmbuteliată și să mănânci în restaurantele publice;
nu puteți fotografia armata, echipamentele militare și întreprinderile industriale.

Concluzie, să mergi sau nu?

Cuba este o țară complet sigură pentru turiști, desigur, trebuie să urmați măsurile de precauție obișnuite, de exemplu, nu vă plimbați prin cartierele vechi noaptea și seara, dar, în general, aceasta este o insulă frumoasă și neobișnuită loială turiștilor , care va fi interesant de vizitat pentru o varietate de categorii de turiști.

Mai multe informații despre Galtour Travel. Puteți alege un tur în două clicuri pe site-ul GaltourTravel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top