Extra Grecia – Recomandări pentru un sejur de neuitat în Grecia

Extra Grecia

Extra Grecia. Cu țărmuri feerice și valuri de peruzea, Grecia este o destinație preferată de turiștii români, atât pentru concedii cu familia, cât și pentru escapade romantice sau vacanțe active, sporturi nautice și excursii. Iată câteva recomandări pentru un sejur de neuitat în insulele grecești, printre cele mai frumoase locuri de relaxare și distracție din Europa.

Alege vacanțe early booking pentru tarife avantajoase

Ai la dispoziție zeci de vacanțe, excursii și sejururi în Grecia, de la minunatele Ciclade, aventuroasele Dodecanese, perlele ionice în frunte cu Lefkada și Corfu, măreața Creta sau insulele egee din nord, dintre care cele mai cunoscute sunt Samos și Chios.

Pentru că sunt destinații renumite, pe care turiștii din toată lumea le caută, nu doar vara, ci și în celelalte anotimpuri, trebuie să te pregătești din timp și să-ți achiziționezi vacanța în regim early booking. Astfel, vei beneficia de tarife avantajoase și de posibilitatea achitării în rate a concediului.

Călătorește cu avionul, ca să ajungi rapid și comod la destinație

Grecia nu-i foarte departe de România, dar nici aproape nu este, precum Bulgaria, unde ajungi în câteva ore cu mașina. Un drum până în sudul continentului, pe țărmurile Eladei, poate deveni obositor atunci când ești la volan sau în autocar. Alege zboruri din România spre Grecia, ca să ajungi la destinație fresh și cu bateriile încărcate, gata de distracție și aventură.

Tarifele sunt convenabile, iar orarul curselor îți permite alegerea unor ore de zbor ideale pentru cei mici, astfel încît să nu resimtă la sosire. Ai itinerarii către cele mai importante aeroporturi din Grecia (Corfu, Heraklion, Patras, Rodos, Santorini) așa că găsești varianta potrivită, oricare ar fi destinația ta de vacanță în țara lui Ulise.

Combină zilele de plajă cu excursii culturale în împrejurimi

Vacanța în Grecia trece repede, cât ai zice ouzo. Te relaxezi la mare și la soare, mergi în croaziere pitorești, te distrezi cu sporturi nautice de tot felul: iahting, kitesurfing, parasailing, windsurfing, schi nautic ș.a.

Oricât ar fi de tentant un concediu la plajă, nu uita de istoria glorioasă a acestor meleaguri. Combină relaxarea la malul mării cu excursii culturale, ca să vizitezi vestigii antice, mănăstiri, sate pescărești unde obiceiurile se păstrează de sute de ani, monumente celebre în lumea întreagă. Vei fi mai bogat spiritual și vei înțelege mai bine fascinația pe care ți-o creează stâncile și apele Eladei.

Savurează specialitățile culinare mediteraneene

O recomandare specială pentru un sejur de neuitat în Grecia: încearcă specialitățile culinare mediteraneene, pe bază de pește și fructe de mare, salatele cu brânză și legume, mâncărurile tradiționale gătite în oale de lut, lăsate să se odihnească în cuptoare de piatră, după obiceiul vechi de sute de ani. Vei descoperi o gastronomie senzațională, de mare finețe, iar berea rece, vinurile ușoare și limonadele proaspete de citrice vor completa adevărate ospețe, la tavernele de pe malul mării.

Savurează clipe dulci cu loukoumades, portokalopita, bougatsa, revani sau baclava la lumina celor mai frumoase apusuri, pentru că Grecia este locul unde soarele și marea creează adevărate tablouri, în culori mirifice. Ia în considerare aceste recomandări și petrece un sejur de neuitat în Grecia, alături de familie și prieteni!

Agentie de Tursim Galtour Travel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top