Cum să alegi un hotel?

Alegi un hotel

Alegi un hotel. Nu ne odihnim atât de des pe cât ne-am dori, așa că atunci când avem ocazia să ne relaxăm, începem să ne punem o grămadă de întrebări: ce să luăm, la ce dată să cumpărăm biletele, iar cea mai importantă întrebare cu care ne confruntăm este: cum să alegem un hotel?

Vă sugerăm să vă familiarizați cu mai multe criterii atunci când vă planificați călătoria, deoarece alegerea hotelului potrivit este cheia unei vacanțe de neuitat.

Scopul călătoriei

Pentru început, este important să determinați singur scopul călătoriei. Dacă de cele mai multe ori vor fi plimbări, excursii, întâlniri, atunci ai nevoie doar de un hotel pentru o noapte de cazare, aici nu există cerințe speciale. Daca insa preferi sa stai intinsa in camera ta, sa te relaxeri la hotel, atunci este important sa abordezi cu mai mult atentie alegerea unui hotel. Precizați tot ce vă poate interesa: mâncare, servicii, servicii suplimentare. Este util să cunoașteți caracteristicile țării în care mergeți, de exemplu, o vacanță la plajă în Spania sau Italia nu presupune sejururi repetate la hotel, deci nu dispun de o varietate specială de oferte și servicii suplimentare.

Alegi un hotel

Cine decide

Daca pleci in excursie cu copii ar trebui sa fii atent la posibilitatea de cazare cu copii, existand hoteluri in care nu se practica cazarea cu copii. Verificati si daca exista un loc de joaca pentru copil si posibilitatea de a-l lasa sub supravegherea personalului hotelului.

Alimente

În industria hotelieră, există denumiri speciale pentru sistemul alimentar:
BB – mic dejun, DP – demipensiune (mese de 2 ori pe zi), FB – pensiune completa (3 ori pe zi) si sistemul All Inclusive. De spus că sunt multe hoteluri care nu au propria cafenea sau restaurant, dar pot apela la serviciile unităților învecinate, așa că verificați din timp.
Check-in și check-out

Precizați aceste două nuanțe, deoarece acest timp este determinat individual de fiecare hotel. Unele hoteluri nu permit check-in devreme și check-out târziu, verificați acest punct, pentru a nu sta cu valizele la receptie. De regulă, check-in-ul are loc după ora 14:00, iar check-out-ul este între orele 11:00-12:00.

Servicii aditionale

Nu va fi de prisos să clarificăm ce servicii suplimentare oferă hotelul. Cineva poate avea nevoie de servicii de spălătorie, cineva are nevoie de un seif, în cazul unei vacanțe la plajă, întrebați dacă hotelul oferă șezlonguri și umbrele gratuite, dacă există plajă privată. Și nu uitați să aflați ce servicii sunt plătite și care nu.

Recenzii

Ei bine, unde fără ele. Recenziile sunt aproape un factor fundamental în alegerea unui hotel pentru mulți călători. Priviți toate recenziile pentru cel puțin ultima lună și acordați o atenție deosebită recenziilor în care oaspeții descriu avantajele și dezavantajele, aceste informații sunt cele care vă vor ajuta să adăugați impresia generală a hotelului.

Puteți rezerva hoteluri Mercure centrum sau Ibis Styles prin intermediul site-ului Accor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top