DUNAREA SA participa in aceasta saptamana la a patra editie a competitiei culinare “Arena Bucatarilor”. Organizata vineri, 10 august 2012, incepand cu ora 11.00 in locatia “La Piazzetta” din Mamaia, competitia a inscris la start echipe de bucatari profesionisti reprezentand 30 de restaurante prestigioase din Romania. Restaurantul Blue Sun din cadrul complexului hotelier Galati Centrum este reprezentat de o echipa formata din maestrul bucatar Nichi Maracine si talentatul sau ajutor, Daniela Calin.
In cadrul concursului, echipele de bucatari vor prepara un meniu compus din trei feluri, avand la dispoziţie un set prestabilit de ingrediente si dotari tehnice minimale. Castigatorii vor fi premiaţi tinandu-se cont de punctajul obţinut pentru originalitatea, gustul si aspectul preparatelor, dar si pentru respectarea standardelor de curatenie si siguranta alimentara. Juriul concursului este format din Chef Cezar Munteanu – Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, maestrii în arta culinara Stefan Bercea (Presedintele Juriului) si Ioan Florescu, maestrul cofetar Silvian Miron, Cristina Mazilu – publisher al revistei BBC GoodFood Romania si Tiberiu Fueriu – redactor sef al revistei Food&Bar Magazine. Echipele castigatoare vor fi premiate astfel: Locul I – 10.000 lei, Locul al II-lea – 7.000 lei, Locul al III-lea – 5.000 lei. Locurile IV si V vor primi cate 3.000 lei in forma unor vouchere de cumparaturi Selgros.
In urma cu doi ani, echipa de la DUNAREA SA formata din Spiridon Lupu – bucatar, Mariana Bratoveanu – bucatar si Monica Micu – inginer au ocupat locul al II lea la faza finala a aceleasi competitii, dupa restaurantul Hora din Cluj, si inaintea hotelului Vega din Mamaia.