Ferma proprie
Traditia vinurilor de pe podgoriile Nicorestilor este atestata documentar inca din 1626, cand vinurile de Nicoresti erau apreciate la Viena si in alte mari orase din Europa Centrala. Tot la Nicoresti isi are sorgintea si unul dintre vinurile preferate ale lui Stefan cel Mare, dupa cum nota si marele cronicar Ion Neculce in scrierile sale.

Pe meleaguri de istorie, pe versantii Vaii Tecucelului,  “Domeniul Traian” continua traditia.

Situata intr- una din cele mai renumite zone viticole ale Romaniei, pe versantii Vaii Tecucelului, cu expozitie vestica, mangiata de vanturi predominant sudice si incalzita cel putin 99 de zile pe an cu temperaturi de peste 20 °C, plantatia viticola “Domeniul Traian” este asezata pe un teren slab inclinat, intr-un sol calcaric, brun, lutos-nisipos, nesalinizat, potrivit pentru a da culturi de calitate.

Pozitionata intr-o regiune recunoscuta pentru strugurii si vinurile de calitate superioara, podgoria reuneste sapte soiuri apreciate de struguri negri si albi: Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc, Chardonnay, pe suprafete cuprinse intre 0,7 si 4,1 ha, pe randuri cu orientare N-S, provenind din vite certificate, plantate la distante de 3 x 1m pentru a permite intretinerea mecanizata, cu sistem de conducere semiinalt.

Calitatea superioara a vitei de vie este garantata prin certificarea la nivelul Uniunii Europene iar  productia este autorizata pentru obtinerea de vinuri cu Indicatie Geografica sau Denumire de Origine Controlata.